Ugnsstekt kalkonbröst med grön dinkelsallad

Det milda kalkonbröstet smakar alldeles utmärkt tillsammans med den krispiga dinkelsalladen. En örtig dressing med färska kryddor och vitlök lyfter hela rätten till nya höjder!

ca 1 timme

4.2
(5)

Ingredienser

4 portioner

Ugnsstekt kalkonbröst

Dressing

Vitlöksklyfta

0,8 st

Persilja

0,8 kruka

Basilika

0,8 kruka

Olivolja

4 tsk

Citron

0,8 st

Vatten

0,5 dl

Salt & Peppar

Dinkelsallad

Dinkelkorn eller matvete kokt enligt förpackningen

4 port

Broccolihuvud

0,8 st

Sockerärtor

100 g

Frysta sojabönor

130 g

Färsk bladspenat

70 g

Tillagning

  • Gnid in kalkonbröstet med rapsolja, salt och peppar. Stek i ugnen på 200°C tills bröstet har en innertemperatur på +65°C. Tag ut och vira in i aluminiumfolie och låt bröstet vila tills det når en innertemperatur på +70°C.
  • Mixa vitlök, örter, olivolja, citronsaft och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär broccolin i buketter. Förväll broccoli och sockerärtor 2 minuter i saltat vatten. Lägg ner de frysta sojabönorna en stund på slutet så att de tinar.
  • Blanda de förvällda grönsakerna med de kokta dinkelkornen (eller matveten) och dressingen. Blanda sedan ner spenaten.
  • Servera den gröna dinkelsalladen till den ugnsstekta kalkonen.

Liknande recept

Se alla recept