Panco- och sesamfrittad kalkon med rotfruktspickels och soyamajjo

Frasigt stekt tunnskivad kalkon med krispiga rotfrukter avrundas med en len soyamajjo. Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.

45

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Rotfruktspickels

Vitvinsvinäger

1 dl

Socker

1 dl

Vatten

1 dl

Blandade rotfrukter, t.ex. morot, rotselleri och palsternacka

400 g

Färsk ingefära

25 g

Röd chili

0,5 st

Färs koriander

Panco- och sesamfrittad kalkon

Tunnskivad kalkonfilé

480 g

Gå till produkten Tunnskivad kalkonfilé

Panco ströbröd

2 dl

Svarta sesamfrö

0,5 dl

Salt & Svartpeppar

Olja till fritering

Smör

Soyamajjo

Majonnäs

1,5 dl

Soya, japansk

1 dl

Srirachasås (stark chilisås)

1 tsk

Till servering

Kokt ris

Tillagning

  • Skala och strimla ner rotfrukterna i strimlor stora som tändstickor.
  • Strimla chili och ingefäran. Lägg i en kastrull. Tillsätt vinäger, vatten och socker. Koka upp. Lägg i rotfrukterna, lägg på locket och ställ åt sidan.
  • Häll soyan i en liten kastrull. Låt koka ner tills hälften återstår, låt svalna. Blanda den kalla soyan med majonnäsen.

Liknande recept

Se alla recept