Gräddädelost­fylld tunnskivad kalkonfilé med blåbärssås

Överraska med en blåbärssås! Såsen tillsammans med den krämig gräddädelosten bjuder på en spännande smakresa.

ca 60 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Gräddädelostfylld tunnskivad kalkonfilé

Tunnskivad kalkonfilé

480 g

Gå till produkten Tunnskivad kalkonfilé

Gräddädelost

140 g

Grädde

0,5 dl

Ägg

2 st

Vetemjöl

2 dl

Panco

2 dl

Salt & Svartpeppar

Smör & Rapsolja till stekning

Hasselbackspotatis

Medelstora potatisar

8 st

Smör

125 g

Ströbröd

1 msk

Salt & Peppar

Blåbärssås

Rödvin

2,5 dl

Blåbärssylt

2 dl

Balsamvinäger

2 msk

Buljongtärning

1 st

Smör

250 g

Blåbär, stora

150 g

Tillagning

  • Tag den rumstempererade gräddädelosten och rör ut den med grädden så att den blir bredbar. Bred blandningen över den tunnskivade kalkonfilén och vik sedan den dubbel.
  • Vänd sedan den tunnskivade kalkonfilén i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Ställ dem i kylen tills det är dags att steka dem.
  • Tag ut köttet ur kylen och stek det gyllenbrunt i rikligt med smör och rasolja. Servera genast.
  • Värm ugnen till 225°C.
  • Skala potatisen och skiva den i tunna skivor, så att de håller ihop i botten. Lägg potatisen i en ugnsform med skårorna uppåt.
  • Hyvla smöret med en osthyvel. Lägg en skiva smör på varje potatis. Krydda med salt och peppar. Toppa med ströbröd.
  • Blanda rödvin, blåbärssylt, balsamvinäger, buljongtärning och svartpeppar i en kastrull. Koka ner till hälften av mängden.
  • Stäng av värmen på spisen och rör sedan ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Se alla recept