Blentagruppen

Lär dig mer i vår kalkonskola

Lär dig mer om kalkon. Hur man styckar, tinar, tillagar och vet när kalkonen är klar.

Tillagning

Temperatur

När är min kalkon färdig?

Ge mig tips!

Tillaga hel kalkon

Hur blir min hela kalkon extra god och saftig. Här delar vi med oss av våra erfarenheter.

Ge mig tips!

Tina hel kalkon

Vad ska jag tänka på när jag tinar min hela kalkon?

Ge mig tips!

Kalkon – en naturlig del i en hälsosam kost

Kalkonkött är inte bara saftigt, lätt att tillaga och lätt att tycka om – det bidrar också med värdefull näring i en bra balans. Det gör att kalkon passar perfekt som en del i en hälsosam kost.

Läs mer om hälsa, näring och kalkon

Styckning av kalkon

Att stycka en kalkon är ett noggrant hantverk. På Ingelsta Kalkon arbetar specialutbildade styckare som styckar kalkonerna för hand.

Styckning

Djuromsorg

Vi arbetar för att du alltid ska känna dig trygg när du handlar av oss. Genom att ställa höga krav genom hela värdekedjan – från kläckning till styckning.

Läs mer