Kalkonlasagne med tomat, spenat & vitlök

Med vitt vin, spenat och kalkonfärs blir det här en ny lasagnefavorit att älska!

ca 90 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Finaste Kalkonfärs

500 g

Gå till produkten Finaste Kalkonfärs

Gul lök

1 st

Vitlöksklyftor

4 st

Selleri

2 stjälkar

Morötter

2 st

Olivolja

2 msk

Tomatpuré

0,5 dl

Vitt vin

2 dl

Krossade tomater

800 g

Hönsbuljongtärning

1 st

Salt & Peppar

Spenat

180 g

Lasagneplattor

500 g

Ostsås

Smör

100 g

Vitlöksklyftor

3 st

Mjöl

1 dl

Salt

1,5 tsk

Mjölk

1 L

Svartpeppar

Riven smakrik ost, t.ex. lagrad prästost

125 g

Tillagning

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Hacka lök, vitlök, selleri och morot fint till köttfärssåsen. Hetta upp en stor kastrull med rikligt med olivolja och fräs de hackade grönsakerna tills löken är mjuk. Tillsätt färsen och fortsätt fräsa tills färsen är brynt.
  • Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med ett par minuter och slå sedan på vinet och låt koka in.

Liknande recept

Se alla recept