Blentagruppen

Godaste kalkonköttbullarna

Klassiska köttbullar gjorda på kalkonfärs. Perfekta att göra ett rejält lass av och fylla frysen med inför både vardag och julfest!

30 minuter

4
(4)

Ingredienser

4 portioner

Schalottenlök, finhackad

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Grädde

0,5 dl

Ägg

1 st

Ströbröd

0,5 dl

Kycklingfond

1 msk

Finaste Kalkonfärs

500 g

Gå till produkten Finaste Kalkonfärs

Salt & svartpeppar

Smör att steka i

Tips!

Vill du ha köttbullarna riktigt juliga lägg i kryddpeppar och kanelstång i stekpannan medan du steker dem. På så sätt kan du göra ett rejält lass med köttbullar där en del kan få bli juliga och andra lite mer neutrala.

Tillagning

  • Finhacka lök och vitlök och lägg i en bunke med grädde, ströbröd och ägg. Låt stå ett par minuter. Tillsätt fond, kalkonfärs och krydda med salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet, provstek en liten bit färs och se om du behöver mer salt och peppar efter din smak.
  • Rulla små fina köttbullar och stek dem i smör tills de är gyllenbruna runt om och har blivit genomstekta.

Liknande recept

Se alla recept