Blentagruppen

Wallenbergare på kalkonfärs

Lyxiga wallenbergare kan du självklart göra på kalkonfärs! Tänk på att alla ingredienser till färsen måste vara riktigt kalla när du mixar smeten för att den ska gå samman.

Ca 45 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Finaste Kalkonfärs

500 g

Gå till produkten Finaste Kalkonfärs

Kalla äggulor

3 st

Kall vispgrädde

2 dl

Salt

0,5 tsk

Svartpeppar

1 krm

Ströbröd

Rapsolja och smör att steka i

Vitlöksslungade haricot verts

Haricot verts

200 g

Smör

1 msk

Vitlöksklyfta

1 st

Salt

Till servering

Kokt potatis

Brynt smör

Rårörda lingon

Tillagning

  • Värm ugnen till 150°C.
  • Mixa samman kalkonfärs och äggulor med salt och peppar i en matberedare med knivar. Tillsätt grädden lite i taget under tiden som du mixar smeten. För att smeten inte ska bli för lös är det viktigt att alla ingredienser är riktigt kalla. Låt smeten vila en kort stund i kylskåp.
  • Forma smeten till 8 biffar och vänd dem försiktigt i ströbröd (går enklast om du har oljade händer).

Liknande recept

Se alla recept