Grillad kalkonkebab med baba ganoush

Vem älskar inte kebab?! Här gör vi saftiga kebabspett med kalkonfärs och serverar med klassiska tillbehör. Magiskt gott!

ca 60 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Finaste Kalkonfärs

600 g

Gå till produkten Finaste Kalkonfärs

Ägg

1 st

Salt

1 tsk

Spiskummin

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Mald koriander

1 tsk

Malen kanel

2 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Svartpeppar

0,5 tsk

Vitlöksklyfta

1 st

Grillspett

Baba ganoush

Auberginer

2 st

Olivolja

5 msk

Salt

1 tsk

Vitlöksklyfta

1 st

Gul lök

1 st

Ljus tahini

4 msk

Bladpersilja, finhackad

2 dl

Citronsaft

2 tsk

Salt & Peppar

Vitlöksyoghurt

Fet naturell yoghurt

2 dl

Vitlöksklyfta

1 st

Citron, finrivet skal

0,5 st

Olivolja

2 tsk

Salt & Svartpeppar

Till servering

Libabröd

Röd paprika

Sallad

Gurka

Rödlök

Mynta

Granatäpplekärnor

Tillagning

  • Använder du grillspett av trä, blötlägg dessa en stund innan du trär på kalkonköttet.
  • Blanda kalkonfärsen med alla övriga ingredienser till en färs, men tänk på att inte överarbeta smeten för då kommer kebaben bli kompakt. Forma lite färs runt varje grillspett till flera kebabspett, lägg på ett fat, täck med plastfilm och låt vila i kylskåp under tiden som du gör tillbehören.
  • Ta ut kalkonspetten från kylen. Pensla spetten med neutral olja och grilla över fin glöd tills de fått gyllebrun färg runt om och är genomstekta.
  • Dela auberginen på längden och skär små snitt i varje halva på den skurna ytan. Gnid in auberginen med olivolja och krydda med salt.
  • Skär löken i klyftor och trä upp på spett med hel vitlök i skal. (Om du tar bort skalet hinner vitlöken brännas vid innan löken är färdiggrillad).
  • Grilla aubergine och lökspett över indirekt värme på grillen (alltså vid sidan av glöden). Grilla tills alla grönsaker är helt mjuka, förmodligen får du ta bort löken före auberginen som behöver lite längre tid
  • Riv vitlöken och rör samman med övriga ingredienser till vitlöksyoghurten. Smaka av med salt.

Liknande recept

Se alla recept