Blentagruppen

Kalkonfärs­biffar med blomkål & kalkonbacon

Syrlig tranbärssallad möter en mild sötpotatispuré tillsammans med kalkonbiffar med lätt sälta av kalkonbacon.

ca 30 min

5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatispuré

Sötpotatis

800 g

Hönsbuljong

1 L

Salt & Peppar

Transbärssallad

Päron

1 st

Machésallad

70 g

Tranbär, torkade

1 dl

Olivolja

Balsamvinäger

Tillagning

  • Dela blomkålen i bitar och koka mjuk. Hacka blomkålen fint. Strimla kalkonbaconet.
  • Blanda blomkålen, kalkonbaconet och kalkonfärs. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till biffar.
  • Stek biffarna i ett stekjärn med lite olivolja. Stek först på hög värme för att få en fin yta, sänk sedan värmen och stek ca 3 minuter på varje sida tills biffarna är genomstekta.
  • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka bitarna mjuka i fonden/buljongen, det tar ca 10 min. Häll av spadet och spara lite vid sidan som du använder till att späda med ifall purén blir för tjock. Mixa med stavmixer eller matberedare. Smaksätt med kryddor salt och peppar.
  • Dela, kärna ur och skiva päron. Blanda med machesallad och tranbär i en skål. Häll på dressing av olja, vinäger, salt och peppar.

Liknande recept

Se alla recept