Familjens godaste kalkon­bolognese

Kalkonbolognese med bacon och rödvin. Servera med färsk pasta till. Krydda med färskmalen svartpeppar och toppa med lagrad parmesan. Smaskens!

ca 45min

5
(1)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonfärs

450 g

Gå till produkten Kalkonfärs

Kalkonbacon, skivad

150 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Olivolja

2 msk

Stor gul lök, finhackad

1 st

Vitlöksklyftor, finhackade

2 st

Stor morot, hackad

1 st

Konserverade körsbärstomater

1 burk

Tomatpuré

2 msk

Rödvin

1,5 dl

Hönsbuljong

1,5 dl

Färsk basilika

1 kruka

Salt & Peppar

Tillagning

  • Hetta upp en stekpanna eller stekgryta med olivolja och bryn kalkonfärs och bacon. Tillsätt lök, vitlök och hackad morot och låt detta fräsa med tills löken är mjuk.
  • Tillsätt övriga ingredienser. Krydda med salt och peppar och låt koka samman i minst 30 min utan lock. Rör om då och då under tiden.
  • Smaka av bolognesen med salt och svartpeppar och vänd ner hackad basilika.

Liknande recept

Se alla recept