Kung Ingels kalkonkorv med rotfruktsstomp

Kung Ingels kalkonkorv är Ingelsta Kalkons svar på den traditionella stekkorven. Servera den tillsammans med rotfruktsstomp som piffas med riven parmesanost.

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Rotfruktsstomp

Stora potatisar

2 st

Rotselleri

0,5 st

Morötter

2 st

Palsternackor

2 st

Parmesanost, finriven

50 g

Bladpersilja, hackad

1 kruka

Olivolja

2 msk

Salt & Peppar

Tips!

För lite extra fest toppa rotfruktsstompet med extra parmesanost.

Tillagning

  • Skala rotfrukterna och dela dem i bitar som är ca 1,5x1,5 cm stora. Koka bitarna i en gryta med saltat vatten tills de blivit mjuka. Häll av vattnet.
  • Stöt potatisen till ett grovt mos. Tillsätt parmesanosten, persiljan och olivoljan, blanda runt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Skiva korven i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek i lite smör på ett stekjärn.

Liknande recept

Se alla recept