Bowl med hoisinkalkonkorv & sesamkål

Den så populära poke bowlén går självklart att göra med vår goda kalkonkorv. Här blir det med kinesiska toner som passar perfekt tillsammans med kalkon

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Jasminris

3 dl

Vatten

6 dl

Kung Ingels Kalkonkorv

500 g

Gå till produkten Kung Ingels Kalkonkorv

Sesamolja eller neutral olja att steka i

Hoisinsås

2 dl

Salt & Svartpeppar

Picklad rödlök

Stor rödlök

1 st

Lime, saften

1 st

Salt

Sesamkål

Kål

600 g

Majonnäs

1 dl

Japansk soja

2 msk

Sesamolja

3 tsk

Salt & Peppar

Till servering

Färsk koriander

Rostade sesamfrön

Salladslök

Tillagning

  • Strimla rödlöken fint och blanda med limesaft och salt. Krama gärna löken lite med handen så går picklingen snabbare. Låt stå i minst 20 minuter.
  • Skölj riset noga, lägg i en kastrull och koka upp med dubbel mängd vatten utan lock. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt riset sjuda i ca 10 minuter. Ta av riset och låt det stå täckt i ytterligare minst 10 minuter. Fluffa gärna upp riset innan servering med gaffel eller pinnar.
  • Strimla kålen fint, gärna på mandolin. Vispa samman en dressing på majonnäs, soja och sesamolja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Skär korven i skivor och stek gyllenbrun i någon tesked sesamolja och neutral olja. Slå på hoisinsås över korven och låt på svag värme sjuda i någon minut så att korven helt glaceras av hoisinsåsen. Krydda med lite salt och rikligt med nymalen svartpeppar.

Liknande recept

Se alla recept