Blentagruppen

Kung Ingels korv stroganoff

En klassiker som alla älskar! I vårt recept använder vi oss av Kung Ingels kalkonkorv. Vill du ha variation till det vanliga vita riset? Prova havreris – gott och från svenska bönder!

Ca 30 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Gul lök

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyftor

2 st

Röd paprika

1 st

Kung Ingels Kalkonkorv

500 g

Gå till produkten Kung Ingels Kalkonkorv

Tomatpuré

3 msk

Matlagningsgrädde

3 dl

Persilja, finhackad

1 dl

Salt & svartpeppar

Smör att steka i

Till servering

Jasminris

Grönsallad

Tillagning

  • Finhacka lök, morot och vitlök. Tärna paprikan. Tag skinnet av korven och strimla den i ca 0,5 cm tjocka strimlor.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken, grönsakerna och korven ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med ytterligare någon minut. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt koka upp. Sjud i ca 5 minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Avsluta med att vända ner finhackad persilja. Servera med nykokt ris och grönsallad.

Liknande recept

Se alla recept