Äpple- & löklåda med kalkonkorv & senapsdressing

En klassisk rätt med en klassisk kalkonkorv som garanterat blir en favorit för hela familjen.

ca 40 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonkorven

Kung Ingels Kalkonkorv

500 g

Gå till produkten Kung Ingels Kalkonkorv

Gul lök, stor

1 st

Äppple

2 st

Cheddarost

30 g

Senapsdressing

Grov senap

1,5 msk

Grädde

3 msk

Äppelcidervinäger

2 msk

Honung

1 tsk

Potatismos

Potatis, mjölig

1,2 kg

Cheddarost

50 g

Mjölk

3 dl

Smör

25

Salt & Vitpeppar

Kålsallad

Kål (vit-, röd- eller spetskål)

600 g

Äpple, syrligt

1 st

Persilja, finhackad

1 dl

Tips!

Det går bra att använda mer smör i potatismoset efter smak.

Tillagning

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Rör samman senap, grädde, vinäger och honung till senapsdressingen.
  • Skär äpple och lök i halvmåne-skivor. Skär snitt i kalkonkorven och tryck ner äpple och lök varvat längs hela korven. Lägg korven i en ugnsfast form och ringla hälften av senapsdressingen över korven. Toppa med riven cheddarost och baka i mitten av ugnen tills korven fått fin gyllenbrun färg.
  • Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av ovanför värmen en kort stund och dra därefter kastrullen åt sidan.
  • Värm upp mjölk och smör så att smöret smälter i mjölken. Mosa potatisen med potatisstöt eller press och rör ner finriven ost och mjölk till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och lite nymalen vitpeppar. Vill du använda elvisp går det bra, men tänk på att inte vispa för länge för då blir det ett klistrigt mos. Späd eventuellt med mer mjölk om så önskas.
  • Strimla kålen och äpplet fint, gärna med mandolin. (Blanda gärna olika sorters kål). Blanda med resterande senapsdressing och vänd runt med persilja. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa det varma moset med lite persilja och servera med kålsallad, kalkonkorv och extra senapsdressing om så önskas.

Liknande recept

Se alla recept