Blentagruppen

Omelett toppad med kalkonbacon, fetaost och tomatsallad

Den perfekta snabb-lunchen har du här! För att få en perfekt, krämig omelett gräddar du den på låg värme och rör lätt i omeletten in mot mitten med en gaffel eller slickepott. Ta bort pannan från värmen precis när omeletten börjar sätta sig och låt sedan stå i någon minut innan servering.

20 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Tomatsallad

Tomater

600 g

Rödlök

1 st

Fetaost

150 g

Dijonsenap

2 msk

Rödvinsvinäger

2 msk

Olivolja

4 msk

Salt och peppar

Omelett

Ägg

6 st

Mjölk

1 dl

Salt

0,3 tsk

Svartpeppar

Smör att steka i

Tips!

Har du testat att steka kalkonbacon i ugnen? Lägg ut kalkonbaconskivorna på bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen på 175°C tills de börjar få lite färg. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper.

Tillagning

  • Skär upp tomaterna i mindre bitar. Strimlad rödlöken fint.
  • Skaka samman dijonsenap, rödvinsvinäger, olivolja, salt och peppar till en dressing i en burk. Blanda dressingen med tomatbitar och den strimlade rödlöken.
  • Stek kalkonbaconet krispigt.

Liknande recept

Se alla recept