Blentagruppen

Kål- & äppelsallad med kalkonbacon

En lite lyxig, vintrig sallad med sälta från kalkonbacon, sötma från dadlar och en pikant smak från gräddig ädelost. Passar perfekt som ett grönt inslag på julbordet!

15 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Spetskål

250 g

Grönkål

50 g

Äpple, gärna svenska

3 st

Färska dadlar

10 st

Gräddig ädelost

75 g

Kalkonbacon, skivad

200 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Smör att steka i

Dressing

Sherryvinäger eller äppelcidervinäger

2 tsk

Rapsolja

1 msk

Honung

1 tsk

Salt & svartpeppar

Tillagning

  • Börja med att vispa samman alla ingredienserna till dressingen.
  • Strimla spetskålen fint och riv grönkålen i mindre bitar. Blanda kålen med dressingen, krama ihop salladen med händerna. Låt stå medan du förbereder övriga ingredienser.
  • Strimla kalkonbaconet och stek gyllenbrunt i lite smör. Kärna ur äpplena och strimla dem tunt. Grovhacka dadlarna och bryt ädelosten i mindre bitar.

Liknande recept

Se alla recept