Lingon­marinerat kalkonlår

Kalkonlår som tillagas under lång tid på låg temperatur blir fantastiskt gott!

ca 150 min + tid för marinering

0
(0)

Ingredienser

8 portioner

Helt kalkonlår

1,5 kg

Gå till produkten Helt kalkonlår

Lingonsylt

2 dl

Ättika, 12%

1,5 msk

Vitlöksklyftor, pressade

2 st

Soja

1 msk

Rosmarin, torkad

1 tsk

Timjan, torkad

1 tsk

Salt & Peppar

Tips!

Servera kalkonlåret med en potatisgratäng toppad med västerbottenost.

Tillagning

  • Salta och peppra kalkonlåret. Blanda ingredienserna till marinaden och låt köttet marineras, gärna över natten.
  • Värm ugnen till 125°C och sätt in kalkonlåret och låt det tillagas långsamt i ca ca 2,5 timmar tills innertemperaturen visar +70°C.
  • Tag ur köttet ur ugnen och låt det vila en stund i aluminiumfolie innan servering.

Liknande recept

Se alla recept