Senapsgriljering med apelsin & whiskey

Att griljera en julskinka av kalkon är inte svårt alls, använd ditt favoritrecept eller testa vår variant där vi smaksätter griljeringen med whiskey och apelsin.

20 minuter

5
(1)

Ingredienser

4 portioner

Helgskinka av kalkonlår

1 st

Gå till produkten Helgskinka av kalkonlår

Maizena

1 tsk

Ägg

1 st

Whiskey

1 msk

Finrivet skal från

0,5 apelsin

Dijonsenap

1 msk

Söt, grov senap

2 msk

Honung

2 msk

Ströbröd

0,5 dl

Tips!

Helgkalkon av bröst passar också bra att griljera med detta recept.

Tillagning

  • Värm ugnen till 225°C.
  • Torka kalkonskinkan torr med hushållspapper. Pudra över ett tunt lager av Maizena.
  • Rör samman ägg, whiskey, finrivet apelsinskal, dijonsenap, grov senap och honung. Bred blandningen över kalkonskinkan och sikta sedan över ströbrödet.

Liknande recept

Se alla recept