Juligt kalkonbröst

Tillaga kalkonbröstet på låg värme under lång tid och du får ett fantastiskt saftigt kött. Fyllningen med den rökiga whiskyn och de söta russinen ger en spännande smakupplevelse.

ca 120 min

0
(0)

Ingredienser

6 portioner

Kalkonbröst halvt

1,1 kg

Gå till produkten Kalkonbröst halvt

Gula russin

2,5 dl

Pistagenötter

70 g

Vitlöksklyfta

1 st

Whisky

0,5 dl

Salt & Peppar

Picklade morötter

Vatten

2,5 dl

Socker

4,5 dl

Ättika, 12%

2,5 dl

Kanelstänger

3 st

Stjärnanis

3 st

Morötter

5 st

Röd chili

1 st

Couscous

Couscous

5 portioner

Blandad torkad frukt

Tillagning

  • Sätt ugnen på 150°C. Hacka russin, pistagenötter och vitlök. Lägg i en skål. Häll i whisky och blanda. Krydda med salt och peppar.
  • Skär ett snitt längs med kalkonbröstet och lägg i fyllningen. Lägg ihop köttet och stick gärna i ett par tandpetare för att hålla ihop det.
  • Pensla en ugnsfast form med olja och lägg i köttet. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Stek i ugnen tills innertemperaturen visar +65°C. Tag ur köttet från ugnen och låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie tills temperaturen visar +70°C. Ös gärna kalkonbröstet några gånger under stektiden. Skär upp köttet och servera tillsammans med picklade morötter och couscous.
  • Koka upp vatten, socker och ättika. Lägg i kryddor och hackad chili.
  • Skala och skär morötter i skivor. Lägg i morötterna och låt dem dra tills lagen är kall.
  • Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen. Hacka den torkade frukten och blanda i.

Liknande recept

Se alla recept