Kalkonköttbullar med rosmarin & apelsin

Köttbullar är mångas favorit. Här har vi valt att smaksätta med rosmarin och apelsin, en spännande kombination som gör sig fantastiskt bra på julbordet.

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Ströbröd

0,5 dl

Grädde

1 dl

Finaste Kalkonfärs

500 g

Gå till produkten Finaste Kalkonfärs

Färsk rosmarin, hackad

2 msk

Apelsin, finrivet skal

1 st

Vitlöksklyfta, finhackad

1 st

Gul lök, hackad

2 msk

Ägg

1 st

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Smör till stekning

Tillagning

  • Blanda ströbröd och grädde och låt det stå och dra ett par minuter.
  • Blanda i kalkonfärs, rosmarin, apelsinskal, vitlök, gul lök, ägg och kryddor. Rör runt tills det blivit en fin smet.
  • Rulla smeten till små köttbullar och stek dem i smör. Salta och peppra lite extra.

Liknande recept

Se alla recept