Krispig nachotallrik med kalkon, svarta bönor och en lime- och kålsallad

Det ultimata fredagsmys-känslan får man såklart av en fulladdad nachos-tallrik! Här gör vi en krispigare version som inte går in i ugnen, och självklart fullproppad med godsaker!

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Finaste Kalkonfärs

500 g

Gå till produkten Finaste Kalkonfärs

Svarta kokta bönor

250 g

Stor gul lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tacokrydda

1 påse

Vatten

1 dl

Salt

Lime- & kålsallad

Vit- eller rödkål

600 g

Lime

1 st

Olivolja

1 msk

Salt

Till servering

Nachos

150 g

Crème fraiche

2 dl

Färsk koriander

Jalapeños

Fetaost

150 g

Salsasås

1 dl

Tillagning

  • Hacka lök och vitlök fint och fräs mjukt i olja i en stekpanna. Tillsätt kalkonfärsen och svarta bönor. Stek tills färsen blivit brynt. Rör ner en påse tacokrydda samt 1 dl vatten och låt fräsa samman. Smaka av med salt.
  • Strimla kålen fint, gärna på mandolin. Krama in limesaft, olivolja och salt.
  • Varva nachos med kalkonfärsblandningen, kålsallad, salsa, crème fraiche, smulad fetaost, grovhackad koriander och jalapeño. Servera genast.