Kalkonquesadillas med cheddar & jalapeño

Quesadillas är en tacksam rätt på så många sätt. God, poppis hos de flesta och ett perfekt sätt att ta tillvara på tortillas som har några dagar på nacken. Här med smakrik kalkon, smält cheddar och het jalapeño!

ca 30 min

4.5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Stora tortillabröd

8 st

Finaste Kalkonfärs

300 g

Gå till produkten Finaste Kalkonfärs

Gul lök

1 st

Vitlöksklyftor

2 st

Rökt paprikapulver

2 tsk

Salt & Peppar

Riven ost, t.ex. cheddar

3 dl

Inlagd jalapeño

1,5 dl

Salladslök

2 st

Salsasås

3 dl

Olivolja att steka i

Picklad rödlök

Stor rödlök

1 st

Lime

1 st

Salt

2 krm

Tillagning

  • Strimla rödlöken fint och blanda med limesaft och salt. Krama gärna löken lite med handen så går picklingen snabbare. Låt stå i minst 20 minuter innan servering.
  • Hacka lök och vitlök fint. Fräs löken mjuk i olivolja och tillsätt kalkonfärsen. Bryn färsen och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Rör ner hälften av salsan och låt koka samman i någon minut under omrörning. Låt färsen svalna lite.
  • Toppa halva sidan av ett tortillabröd med färsblandningen, strimlad salladslök, riven ost och jalapeños efter tycke och smak. Vik över andra halvan till en halvmåne och pressa försiktigt ihop allt. Upprepa med resterande tortillas.
  • Stek tortillan gyllenbruna på båda sidor i olivolja på medelvärme. Låt svalna något på skärbräda och skär sedan i mindre tårtbitar. Servera med resterande salsa, picklad rödlök och mer strimlad salladslök.

Liknande recept

Se alla recept