Varm grönkålssallad med kalkonbacon, valnötter & tranbär

Varm grönkålssallad med sötma och sälta i perfekt balans! Ett trevligt inslag på julbordet.

ca 20 min

4.3
(3)

Ingredienser

6 portioner

Kalkonbacon, skivad

6 skivor

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Grönkål

65 g

Rödlök

1 st

Flytande honung

1 tsk

Valnötter

1 dl

Torkade tranbär

1 dl

Salt & Peppar

Smör till stekning

Tillagning

  • Riv kålen i bitar. Strimla rödlöken.
  • Fräs kålen och rödlöken i smör. Tillsätt honung, salta och peppra. Vänd i valnötter och tranbär mot slutet.
  • Strimla och stek kalkonbaconet och låt rinna av på en bit hushållspapper. Blanda sedan ner det i kålen.

Liknande recept

Se alla recept