Kalkonpaj med kantareller, zucchini och gruyèreost

Matig paj med kalkon, zucchini och gruyèreost. Laga en extra stor så blir det en perfekt lunch också. Ät med krispig grönsallad.

ca 60 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

Smör, kallt

140 g

Vetemjöl

2 dl

Grahamsmjöl

1 dl

Salt

2 krm

Kallt vatten

2 msk

Fyllning

Ägg

4 st

Vispgrädde

2 dl

Mjölk

2 dl

Salt

0,5 tsk

Svartpeppar

2 krm

Grön zucchini

0,5 st

Kantareller

300 g

Gul lök

1 st

Kalkonbacon, skivad

200 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Riven gruyèreost

1 dl

Tillagning

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke. Blanda i vetemjöl, grahamsmjöl, salt och vatten. Arbeta ihop till en smidig pajdeg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.
  • Kavla ut och fodra en pajform med degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.

Liknande recept

Se alla recept