Ugnspannkaka med kalkonbacon & rostade rotfrukter

Vardagsräddaren Nr1 - här med kalkonbacon! Den heta plåten gör att du får en fluffig och härlig ugnspannkaka och de rostade rotfrukterna gör rätten lite matigare.

ca 45 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Vetemjöl

4,5 dl

Bakpulver

0,5 tsk

Salt

1,3 tsk

Mjölk

9 dl

Ägg

6 st

Rödbetor

200 g

Morot

200 g

Salt

Rapsolja

Kalkonbacon, skivad

100 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Smör

1 msk

Tillagning

  • Förbered gärna pannkaksmeten i god tid, med fördel redan på morgonen. Vispa samman mjöl, bakpulver och salt med ca hälften av mjölken tills du har en slät smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken och vispa samman.
  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i tunna stavar/klyftor och lägg dem på plåt med hög kant. Ringla rapsolja över och sväng runt allt tillsammans med salt. Rosta i mitten av ugnen tills rotfrukterna är mjuka.

Liknande recept

Se alla recept