Caesarsallad med kalkon

Caesarsallad à la Ingelsta Kalkon. Klassisk dressing med sardeller och dijonsenap tillsammans med krispig sallad, rökt kalkon och kalkonbacon. Servera med hemgjorda krutonger och nymalen peppar.

ca 20 min

5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Äggulor

2 st

Dijonsenap

1 tsk

Rödvinsvinäger

1 msk

Citronsaft

1 tsk

Sardeller

2 st

Vitlöksklyfta, hackad

1 st

Olivolja

1,5 dl

Parmesanost, riven

1 msk

Kalkonbröstfilé

450 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Kalkonbacon, skivad

200 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Romansallad

1 huvud

Babyspenat

50 g

Västerbottensost, riven

40 g

Krutonger

Ljust surdegsbröd

2 skivor

Olivolja

2 msk

Salt & Svartpeppar

Tillagning

  • Vispa ihop äggulor, dijonsenap, vinäger och citronsaft.
  • Blanda i sardeller och hackad vitlök och mixa med mixerstav.
  • Droppa i oljan under vispning och vänd ner parmesanosten. Späd ev med lite vatten.
  • Riv brödet i bitar och stek på medelvärme i oljan.
  • Lägg krutongerna på en bit hushållspapper. Salta och peppra.

Liknande recept

Se alla recept