Club sandwich med kalkonbröstfilé

Vad sägs om en klassisk club sandwich ikväll? I detta recept gör vi den som en open sandwich med en brödskiva toppad med kalkonbröstfilé, kalkonbacon och annat gott. Vill du ha den ännu lite matigare komplettera med en brödskiva till som lock.

60 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbröstfilé

400 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Kryddrub

3 msk

Majonnäs

1 dl

Dijonsenap

3 msk

Kalkonbacon, skivad

100 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Rödlök

1 st

Tomater

4 st

Krispig sallad

8 blad

Surdegsbröd

4 skivor

olivolja att steka i

Kryddrub till kalkonbröstfilén

Salt

200 g

Mörkt muscovadosocker

200 g

Socker

100 g

Vitlökspulver

40 g

Lökpulver

40 g

Svartpeppar, mald

40 g

Paprikapulver

50 g

Smoked paprika

40 g

Fänkålsfrön, mortlade

75 g

Tips!

Kalkonbröstfilén kan tillagas någon dag i förväg och serveras kall på mackan.

Tillagning

  • Blanda samman alla ingredienser. Häll upp på torr, väl rengjord burk med lock och förvara i skafferi där den håller länge!
  • Massera in kryddruben runt om kalkonbröstfilén. Låt gärna den kryddade filén ligga i kylskåp några timmar så att den drar åt sig kryddorna ordentligt.
  • Värm ugnen till 175°C.
  • Lägg kalkonbröstfilén i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen visar ca 68°C. Låt vila i minst 20 minuter innan du skär upp den i tunna skivor.

Liknande recept

Se alla recept