Blentagruppen

Kalkonbröstfilé à la saltimbocca med krämig citronpasta

Salvia, citron och vitlök är en fantastisk smak-trio som passar riktigt bra till kalkon! Detta recept är perfekt till helgen eller varför inte när vardagen behöver lite guldkant?

60 minuter

4
(1)

Ingredienser

6 portioner

Kalkonbröst à la saltimbocca

Citruspasta

Pasta, t.ex. pappardelle

750 g

Smör

40 g

Citron

2 st

Rostade pinjenötter

60 g

Parmesanost, finriven

1,5 dl

Ruccola

65 g

Svartpeppar

Tillagning

  • Värm ugnen till 150°C.
  • Skär ett snitt längs med kalkonbröstfilén så det blir som en lång ficka i bröstet.
  • Riv ner vitlöksklyftan i oljan och massera in vitlöksoljan detta runt hela kalkonfilén. Krydda med salt och peppar runt om och inuti fickan. Lägg in salviabladen i fickan och linda in kalkonen med bacon. Knyt fast kalkonbaconet med hjälp av steksnöre.
  • Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt finrivet citronskal, citronsaft samt parmesanost och svartpeppar. Rör samman till en sås över svag värme och tillsätt ca 2 dl pastavatten. Smaka av med salt och sväng runt såsen med den nykokta pastan. Toppa med pinjenötter och ruccola och servera genast med kalkonbröstfilén skuren i tjocka skivor.

Liknande recept

Se alla recept