Färskost- och ricottafylld kalkonbröstfilé

Mjuka smaker med ricotta och färskost tillsammans med soltorkade tomater, citron och vitlök. Linda in kalkonen i kalkonbacon för en härlig sälta och servera med färsk sparrissallad.

ca 30 min

5
(3)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbröstfilé

600 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Soltorkad tomat

4 st

Citroncest

0,5 st

Ricottaost

2 msk

Färskost

2 msk

Vitlöksklyftor, pressade

2 st

Kalkonbacon, skivad

200 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Färsk basilika

Salt & Peppar

Tillagning

  • Hacka soltorkade tomater och basilikablad och lägg i en skål. Tillsätt rivet citronzest, ricottaost, färskost och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär ett snitt i kalkonfilén.
  • Fyll filén med ostblandningen och linda kalkonbacon runt varje filé. Stek filén i lite matfett i en stekpanna i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.

Liknande recept

Se alla recept