Blentagruppen

Sweet chilibakad kalkonbröstfilé med glasnudelsallad och krispiga grönsaker

En fräsch rätt som kan serveras såväl kall som varm, vilket gör den till ett riktigt bra recept för matlådan!

45 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Sweet chilibakad kalkonbröstfilé

Kalkonbröstfilé

800 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Salt och peppar

Smör och olja att steka i

Sweet chilisås

4 dl

Ingefära, finriven

4 msk

Vitlöksklyfta

2 st

Glasnudelsallad

Glasnudlar

150 g

Rödkål

280 g

Morötter

2 st

Salladslök

2 st

Gurka

0,5 st

Salta jordnötter

2 dl

Ärtskott

2 dl

Färsk koriander

1 kruka

Dressing

Japansk soja

0,5 dl

Sesamolja

2 msk

Lime, finrivet skal och saft

1 st

Fisksås

2 msk

Honung

2 msk

Salt

0,5 tsk

Vitlöksklyfta

1 st

Röd chili, efter tycke och smak

Tips!

Vill du göra dressingen lite krämig kan du mixa med 2 msk slätt jordnötssmör.

Tillagning

  • Värm ugnen till 150°C.
  • Krydda kalkonbröstfilén med salt och peppar och bryn den runt om i en stekpanna med smör och olja tills den fått en yta (men inte för mycket färg). Lägg kalkonbröstfilén i en ugnsfast form.
  • Rör samman sweet chilisås med finriven ingefära och pressad vitlök. Fördela över kalkonbröstfilén och baka av i ugnen tills filén har en innertemperatur på 68°C. Ta ut filén och den låt vila invirad i aluminiumfolie i 10 minuter.
  • Koka upp vatten och lägg i glasnudlarna. Stäng av värmen och låt stå i ca 5 minuter. Häll av vattnet och skölj nudlarna ordentligt i kallt vatten.
  • Strimla rödkål, morötter och salladslök. Tärna gurkan.
  • Mixa samman alla ingredienser till dressingen. Blanda dressingen med glasnudlarna och grönsakerna i en stor skål. Vänd ner jordnötterna och servera med koriander, ärtskott och sweet chilibakad kalkonbröstfilé.

Liknande recept

Se alla recept