Sweet chilibakad kalkonbröstfilé med glasnudelsallad och krispiga grönsaker

En fräsch rätt som kan serveras såväl kall som varm, vilket gör den till ett riktigt bra recept för matlådan!

45 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Sweet chilibakad kalkonbröstfilé

Kalkonbröstfilé

800 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Salt och peppar

Smör och olja att steka i

Sweet chilisås

4 dl

Ingefära, finriven

4 msk

Vitlöksklyfta

2 st

Glasnudelsallad

Glasnudlar

150 g

Rödkål

280 g

Morötter

2 st

Salladslök

2 st

Gurka

0,5 st

Salta jordnötter

2 dl

Ärtskott

2 dl

Färsk koriander

1 kruka

Dressing

Japansk soja

0,5 dl

Sesamolja

2 msk

Lime, finrivet skal och saft

1 st

Fisksås

2 msk

Honung

2 msk

Salt

0,5 tsk

Vitlöksklyfta

1 st

Röd chili, efter tycke och smak

Tips!

Vill du göra dressingen lite krämig kan du mixa med 2 msk slätt jordnötssmör.

Tillagning

  • Värm ugnen till 150°C.
  • Krydda kalkonbröstfilén med salt och peppar och bryn den runt om i en stekpanna med smör och olja tills den fått en yta (men inte för mycket färg). Lägg kalkonbröstfilén i en ugnsfast form.
  • Rör samman sweet chilisås med finriven ingefära och pressad vitlök. Fördela över kalkonbröstfilén och baka av i ugnen tills filén har en innertemperatur på 68°C. Ta ut filén och den låt vila invirad i aluminiumfolie i 10 minuter.
  • Koka upp vatten och lägg i glasnudlarna. Stäng av värmen och låt stå i ca 5 minuter. Häll av vattnet och skölj nudlarna ordentligt i kallt vatten.
  • Strimla rödkål, morötter och salladslök. Tärna gurkan.
  • Mixa samman alla ingredienser till dressingen. Blanda dressingen med glasnudlarna och grönsakerna i en stor skål. Vänd ner jordnötterna och servera med koriander, ärtskott och sweet chilibakad kalkonbröstfilé.

Liknande recept

Se alla recept