Stekt kalkonbröstfilé med avokadokeso och vit bönsallad

Krämig avokadokeso och kryddig bönsallad lyfter den stekta kalkonfilén till nya höjder.

ca 20 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Stekt Kalkonbröstfilé

Avokadokeso

Avokado

2 st

Oregano, färsk

0,5 kruka

Vitlöksklyfta, pressad

1 st

Lime, pressad

1 st

Keso, naturell

500 g

Vit bönsallad

Stora vita bönor

380 g

Selleristjälkar

3 st

Paprika, röd

1 st

Örtkryddor, t ex Herbaria "Tutto Mio"

Balsamvinäger

Olja

Tillagning

  • Skär kalkonbröstfilén i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek bitarna i olja i en stekpanna några minuter på varje sida tills de är klara.
  • Dela, kärna och gröp ur avokadoköttet. Mosa ihop det med hackad oregano och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Rör i keson till sist.
  • Skölj bönorna. Ansa och skiva selleri och paprika tunt. Blanda allt och krydda med Herbarias krydda ”Tutto mio!” samt balsamvinäger och olja.

Liknande recept

Se alla recept