Tagliatelle med plockad kalkon, brysselkål och brödsmul

Perfekt att tillaga på överblivet kalkonkött från kalkonmiddagen! Ett tips är att göra en rejäl sats av brödsmulet som på italienska kallas pangrattato. Det är perfekt att ha i en glasburk i skafferiet och toppa allt från sallader, soppor och pasta med.

25 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Brödsmul

Ljust surdegsbröd, dygnsgammalt

2 skivor

Vitlöksklyfta

1 st

Färska örter, t.ex. persilja, basilika, oregano

0,5 dl

Salt & Peppar

Tagliatelle med plockad kalkon

Tagliatelle

500 g

Färsk brysselkål

250 g

Stor gul lök

1 st

Vitlöksklyftor

2 st

Plockat kalkonkött (från en helstekt kakon)

300 g

Salt & Peppar

Till servering

Finriven parmesanost

Hackade hasselnötter

Finrivet citronskal

Tillagning

  • Riv eller hacka brödet i små bitar. Fräs brödsmulorna i olivolja tillsammans med en krossad vitlöksklyfta tills det är gyllenbrunt, vänd ner finhackade örter och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt kallna.
  • Koka tagliatellen i rikligt med saltat vatten tills al dente.
  • Rensa brysselkålen och skär den i kvartar. Strimla lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olivolja och fräs lök, vitlök och brysselkål tills löken är mjuk och brysselkålen al dente.
  • Tillsätt kalkonköttet och fortsätt fräsa några minuter. Tillsätt någon deciliter av pastavattnet till stekpannan och låt koka in så det blir lite simmigt. Krydda med salt och peppar.

Liknande recept

Se alla recept