Carbonara med skogs­champinjon och kalkonbacon

Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.

ca 20 min

5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbacon, skivad

300 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Skogschampinjoner

200 g

Olivolja

Pasta, gärna linguine

500 g

Grädde

2 dl

Mjölk

1 dl

Äggulor

2 st

Svartpeppar, nymalen

0,5 tsk

Parmesanost, riven

70 g

Bladpersilja, finhackad

Salt

Tillagning

  • Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.
  • Koka pastan al dente i saltat vatten.
  • Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.

Liknande recept

Se alla recept