Carbonara med skogschampinjon och kalkonbacon

Carbonara med en twist. Al dente linguini med nyriven parmesan, kalkonbacon och persilja. Stek svampen tillsammans med baconet och servera med nymalen peppar.

ca 20 min

5
(1)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbacon, skivad

300 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Skogschampinjoner

200 g

Olivolja

Pasta, gärna linguine

500 g

Grädde

2 dl

Mjölk

1 dl

Äggulor

2 st

Svartpeppar, nymalen

0,5 tsk

Parmesanost, riven

70 g

Bladpersilja, finhackad

Salt

Tillagning

  • Skiva champinjonerna och stek med bacon i olivolja tills både svamp och bacon fått färg. Salta och lägg undan lite av baconfräset för att toppa pastan med.
  • Koka pastan al dente i saltat vatten.
  • Rör samman grädde, mjölk, äggulor, svartpeppar, salt och det mesta av parmesanosten.

Liknande recept

Se alla recept