Kalkonbröst med rostade rotfrukter och rödbetshummus

Våga testa rödbetshummus till det fina kalkonköttet; hummusen är ett gott tillbehör med en fantastiskt färg! Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare. "Vår kropp mår bra av variation så min förhoppning är att fler vågar byta ut sitt slentrianinköp av kyckling till kalkon!" säger Emilia.

Näringsinnehåll per portion: 465 kcal, 36,5 g protein, 19,2 g fett, 34 g kolhydrater

ca 45 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

Palsternacka

300 g

Sötpotatis

300 g

Kallpressad olivolja

Timjan

Flinsalt & Svartpeppar

Kalkonbröstfilé

Rödbetshummus

Solrosfrö

40 g

Rapsolja

0,3 dl

Kokta rödbetor

250 g

Kikärtor på burk

2 dl

Vitlöksklyfta

1 st

Citron, saften

0,5 st

Salt

0,5 tsk

Tips!

Servera gärna en sallad till.

Tillagning

  • Tvätta rotfrukterna noggrant. Dela rotsakerna i grova klyftor. Placera rotfrukterna på en plåt och ringla över olivoljan, flingsalt, peppar och timjan. Rostad i ugn på 225°C i ca 25 minuter.
  • Bryn kalkonbröstfilén i en panna med lite smör. Salta och peppra. Stek färdigt kalkonen i ugnen på 150°C.
  • Rosta solrosfröna i en torr panna.
  • Mixa därefter fröna och rapsoljan till en röra.
  • Tillsätt rödbetor, kikärtor, vitlök, citronsaft och salt till fröröran och mixa till en slät konsistens.

Liknande recept

Se alla recept