Blentagruppen

Grynsallad med örtdressing och krispig kalkonbacon

I det här receptet står det just bara blandade grönsaker efter säsong, för den här salladen går att variera efter oändlighet och det bästa är just att ta det som är bäst just nu! Kanske är det strimlad kål av något slag (röd, vit eller kanske spets?), någon färgglad grönsak som tomat eller paprika, lite lök av den sort du tycker bäst om (väldigt gott att syra löken några minuter genom att krama in citronsaft och lite salt.) och varför inte lite gurka, broccoli eller blomkål? Använd de grönsaker du har hemma eller varför inte upptäck en ny favorit?

30 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Matkorn, mathavre eller andra svenska gryn

2 dl

Grönsaksbuljong

1 st

Blandade grönsaker efter säsong

1 kg

Rostade frön, t.ex. solrosfrön eller pumpafrön

4 msk

Kalkonbacon, skivad

200 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Dressing

Vitlöksklyfta

1 st

Citronsaft

2 msk

Finhackade färska örter

1 dl

Dijonsenap

2 tsk

Olja

3 msk

Honung

0,5 tsk

Salt och peppar

Tips!

Har du testat att steka kalkonbacon i ugnen? Lägg ut kalkonbaconskivorna på bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen på 175°C tills de börjar få lite färg. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper.

Tillagning

  • Koka kornen i vatten med en buljongtärning, enligt anvisningar på förpackningen.
  • Mixa samman alla ingredienser till dressingen.
  • Strimla, hacka och skär de grönsaker du har valt. Tänk på att det är gott med lite olika storlekar och konsistenser. Några grönsaker kanske rivs?

Liknande recept

Se alla recept