Blentagruppen

Snabba kalkonkebaben

Kalkonkebab av strimlad kalkon görs på ett kick!

Ca 45 minuter

5
(1)

Ingredienser

4 portioner

Finaste Strimlad Kalkonlårfilé

450 g

Gå till produkten Finaste Strimlad Kalkonlårfilé

Spiskummin

2 tsk

Kanel

0,5 tsk

Lökpulver

1 tsk

Olja

2 msk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

Vitlöksyoghurt

Naturell yoghurt

1,5 dl

Majonnäs

0,5 dl

Vitlöksklyfta

1 st

Olivolja

1 msk

Salt

Till servering

Pitabröd eller libabröd

Rödlök

Krispig sallad

Gurka

Tomat

Feferoni

Mynta

Tips!

Gör din egna kebabkrydda i en större mängd så du alltid har färdigblandad kebabkrydda i skafferiet när du blir sugen.

Tillagning

  • Rör samman de torra kryddorna med olja och blanda med strimlad kalkonlårfilé. Låt stå ca 20 minuter.
  • Rör samman alla ingredienser till vitlöksyoghurten. Smaka av med salt.
  • Strimla rödlök, sallad, gurka och tomat.

Liknande recept

Se alla recept