Rödvins­marinerad kalkonbröstfilé

Kalkonfilén blir extra saftig när den får marineras över natten. En festmåltid som går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan.

ca 30 min + tid för marinering

4.6
(7)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbröstfilé

800 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Smör till stekning

1 msk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 tsk

Rödvin

3 dl

Vitlöksklyftor

2 st

Balsamvinäger

0,5 dl

Kinesisk soja

0,5 dl

Färska örter, t ex basilika, timjan, rosmarin, dragon

Tillagning

  • Bryn kalkonfilén runt om i stekpanna, krydda med salt och peppar. Häll på hälften av rödvinet och låt koka i 20 minuter tills köttet är färdigt.
  • Blanda övriga ingredienser i dubbla plastpåsar. Lägg den varma filén och stekskyn i marinadpåsen. Låt kallna och sedan marinera i kylskåp 1 dygn.
  • Skiva upp den kalla filén, servera med rotfruktsgratäng och eventuellt rödvinssky.

Liknande recept

Se alla recept