Favoritrub med rökt paprika & fänkålsfrön

En riktigt all round-rub som passar till det mesta! Gör en stor sats och ha redo i en burk med lock i skafferiet så att man har allt färdigt när grillsuget smyger sig på.

ca 10 min

0
(0)

Ingredienser

Salt

200 g

Mörkt muscovadosocker

200 g

Vitlökspulver

40 g

Lökpulver

40 g

Svartpeppar, finmalen

40 g

Paprikapulver

50 g

Smoked paprika

40 g

Mortlade fänkålsfrön

10 g

Tips!

När du ska använda rub som smaksättare är det gott att låta ruben få tid att gå in i köttet. Massera in ruben runt hela köttet, lägg in i plastpåse och låt ligga i kylskåp i 8-24 timmar.

Tillagning

  • Blanda samman alla ingredienser, tillsätt gärna lite chilipulver om du vill addera till lite extra hetta. Häll upp på torr, väl rengjord burk med lock och förvara i skafferi där den håller länge!

Liknande recept

Se alla recept