Medelhavs­marinad med oregano & citrus

Klassiska medelhavssmaker i en marinad som man alltid bör ha stående i kylskåpet säsongen när grillen går på högvarv.

ca 10 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Honung

1 msk

Vitlöksklyfta

1 st

Urkärnad chili

0,5 st

Färsk oregano

0,5 kruka

Citron, finrivet skal

0,5 st

Salt

1 tsk

Äppelcidervinäger

0,5 dl

Olivolja

1 dl

Tips!

Marinaden används före själva grillningen. Låt kalkonköttet ligga i marinad i flera timmar, gärna över natten så att köttet hinner suga åt sig rejält av smakerna.

Tillagning

  • Skär av det yttersta, gula delen av citronskalet och strimla det fint. Blanda med finhackad oregano och vitlök och övriga ingredienser. Låt stå i kylskåp där marinaden håller ca 2 veckor.

Liknande recept

Se alla recept