Hoisin- & körsbärsglaze

Här har du en blivande favorit! Glaze använder man för att ge köttet en härlig karamelliserad yta. Kan med fördel kombineras med en rub som man smaksätter köttet med före grillning.

ca 15 min

5
(1)

Ingredienser

5 portioner

Vitlöksklyftor

3 st

Röd chili, finhackad

2 tsk

Körsbärsmarmelad

1,5 dl

Hoisinsås

1 dl

Ljus soja

1 dl

Rödvinsvinäger

2 msk

Svartpeppar

1 tsk

Tips!

Glaze använder man för att ge köttet en härlig karamelliserad yta. Glazen penslas på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt, flera gånger. Kan med fördel kombineras med en rub som man smaksätter köttet med före grillning.

Tillagning

  • Hacka vitlöken fint och lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Rör om då och då. Häll glazen på väl rengjord burk. Glazen håller ca 3 veckor i kylskåp.

Liknande recept

Se alla recept