Korean BBQ-marinad med sesam & päron

En marinad som kanske ligger långt från våra klassiska smaker men passar perfekt till färskt kalkonbröst, färsk kalkonbröstfilé eller färskt kalkonlårkött.

ca 15 min

0
(0)

Ingredienser

5 portioner

Mjukt moget päron

1 st

Japansk ljus soja

1 dl

Vitlöksklyftor

2 st

Sesamolja

3 msk

Svartpeppar

1 tsk

Råsocker

2 msk

Äppelcidervinäger

2 msk

Tips!

Marinaden används före själva grillningen. Låt kalkonköttet ligga i marinad i flera timmar, gärna över natten så att köttet hinner suga åt sig rejält av smakerna.

Tillagning

  • Skala päronet och ta bort kärnhuset. Mixa sedan samman med övriga ingredienser till en slät marinad. Tänk på att det inte är någon salt i marinaden så salta kalkonen innan du lägger den på grillen. Marinaden håller i ca 1 vecka i kylskåp.

Liknande recept

Se alla recept