Matig bulgursallad med alspånsrökt strimlad kalkon, rostade grönsaker och en honung- & senapsdressing

45 minuter + tid för att koka betorna

4
(1)

Ingredienser

4 portioner

Rödbetor

4 st

Gulbetor

4 st

Aubergine

400 g

Zucchini

400 g

Olivolja

3 msk

Bulgur

4 portioner

Vitost

150 g

NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

400 g

Gå till produkten NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

Ruccola

65 g

Honung- & senapsdressing

Lime, saft + finrivet skal

1 st

Vatten

1 msk

Rapsolja

3 msk

Sötstark & grovkornig senap

2 msk

Honung

2 tsk

Salt

0,5 tsk

Svartpeppar, grovmalen

0,5 tsk

Vitlöksklyfta, finriven

1 st

Tips!

Istället för bulgur går det bra att använda exempelvis matvete, dinkel eller quinoa.

Tillagning

  • Koka röd- och gulbetorna under lock med skalet på, i en kastrull med rikligt med vatten och lite salt. När de är färdigkokta, efter ca 60 minuter, skala och klyfta.
  • Dela aubergine och zucchini i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna i 225°C varm ugn i ca 30 minuter.
  • Koka bulgur enligt instruktioner på förpackningen, gärna med en buljongtärning i vattnet.

Liknande recept

Se alla recept