Pizza bianca á la capricciosa

Alla älskar hemgjord pizza och den strimlade alspånsrökta kalkonen gör det enkelt att lyckas! Här har du en snabb och lite lyxigare version av den klassiska capricciosan. Den råa äggulan som ringlas på efter gräddning är verkligen pricken över i:et så missa inte den!

ca 30 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Smör och olja att steka i

Färsk svamp, t.ex. champinjoner och ostronskivling

200 g

Gul lök

2 st

Vitlöksklyftor

2 st

Färska salviablad

8 st

Pizzadeg

4 port.

Créme fraiche

2 dl

Mozzarella

250 g

NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

200 g

Gå till produkten NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

Lagrad riven ost

3 dl

Äggula

1 st

Citron, finrivet skal

1 st

Salt & svartpeppar

Tillagning

  • Värm ugnen till högsta möjliga temperatur med undervärme.
  • Strimla den gula löken och vitlöken. Stek löken mjuk i smör och olja på medelvärme. Krydda med med salt och peppar.
  • Riv eller skär svampen i tunna bitar. Fräs svampen i torr panna tills den har släppt vätska, tillsätt smör och stek svampen gyllene. Tillsätt finstrimlad salvia på slutet och låt fräsa med. Krydda med salt och peppar.

Liknande recept

Se alla recept