Tandoorigryta med ris och naanbröd

En kalkongryta med härlig hetta smakar bra i höstrusket.

ca 1 timme

4
(2)

Ingredienser

4 portioner

Tandoorigryta

Finaste Strimlad Kalkonlårfilé

800 g

Gå till produkten Finaste Strimlad Kalkonlårfilé

Tandoorikrydda

1 msk

Paprikapulver

2 msk

Svartpeppar

1 tsk

Salt

0,5 tsk

Röd paprika

2 st

Gul lök

1 st

Morötter

2 st

Rapsolja

3 msk

Kycklingbuljong

3 dl

Sweetchilisås

0,5 dl

Turkisk Yoghurt

2 dl

Salt

Tillbehör

Kokt ris

Naanbröd

Tips!

Det går bra att ersätta den strimlade kalkonlårfilén med kalkongrytbitar.

Tillagning

  • Blanda köttet med kryddorna och låt marinera under tiden grönsakerna förbereds.
  • Strimla paprika, lök och morot i tunna strimlor.
  • Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kött och grönsaker, lite i taget. Lägg över i en gryta när det fått fin färg. Tillsätt buljong och låt koka i 30 minuter.

Liknande recept

Se alla recept