Risonisallad med Kalkonchorizo (Ingelstaknakare)

En härlig sallad som smakar gott både när den serveras ljummen eller kall. Kryddorna från kalkonchorizon bryter fint av de annars milda smakerna från tomat och basilika. En dröm på vilken buffé som helst!

30 min

3.7
(3)

Ingredienser

4 portioner

Risoni

300 g

Kalkonchorizo

3 st

Gå till produkten Kalkonchorizo

Cocktailtomater

250 g

Kalamataoliver, urkärnade

130 g

Salladslök, finstrimlad

3 st

Vitlöksklyfta, finhackad

1 st

Färsk basilika, finhackad

1 dl

Citron

1 st

Salt & Svartpeppar

Parmesanost

Tillagning

  • Koka risonin i saltat vatten. Skär korven i grova skivor och stek dem.
  • Dela tomaterna på mitten och blanda med risoni, oliver, salladslök, vitlök, korvbitarna, basilika och finrivet citronskal. Ringla lite olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
  • Blanda allt noga och toppa eventuellt med riven parmesan. Låt gärna salladen stå i ca 30 minuter innan servering.

Liknande recept

Se alla recept