Pulled Turkey

Pulled turkey är trevligt att servera som en variation till den klassiska burgaren. Pulled turkey kräver sin tid i ugn, men går utmärkt att förbereda dagen innan. Servera med ett gott ljust bröd, krämig cole slaw och syrad rödlök. Knepet för att lyckas riktigt, riktigt bra med sin pulled turkey är att välja rätt krydda. I detta recept delar vi med oss av vår bästa kryddblandning.

ca 17 timmar

5
(2)

Ingredienser

5 portioner

Kalkonovanlår benfritt

1 st

Gå till produkten Kalkonovanlår benfritt

Paprikapulver

2 msk

Rökt paprikapulver

1 msk

Farinsocker

1 msk

Chiliflakes

1 msk

Spiskummin

1 msk

Fänkål, malen

0,5 msk

Anis, malen

0,5 msk

Timjan

1 msk

Kanel

1 krm

Glaze

Stekskyn

Mörk sirap

1 msk

Kikkoman soja

1 msk

Sweet Chili sås

1 msk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Salt

Tips!

Kalkonovanlår finns att köpa i vår gårdsbutik. Har du inte möjlighet att besöka oss går det bra att byta kalkonovanlåret mot kalkonstek >>.

Tillagning

  • Värm ugnen till 85°C
  • Blanda de torra kryddorna och gnid in kalkonovanlåret med blandningen.
  • Lägg köttet i en ugnsfast form och täck formen med aluminiumfolie. Ställ in formen i ugnen i ca 17 timmar, ös gärna någon gång under tiden. Köttet är färdiglagat när det enkelt faller isär.
  • Koka ner stekskyn så att det återstår ca 1/3. Smaka av med mörk sirap, vinäger, sweet chili sås, soja och salt.
  • Ta en gaffel och dra sönder köttet till små bitar/trådar och blanda dessa med glazen.
  • Serveringstips! Servera pulled turkey med ett ljust bröd, syrad rödlök och coleslaw.

Liknande recept

Se alla recept