Lyxig minestrone­soppa med kalkonkött­bullar, basilika och parmesan

Den perfekta kombinationen av smart och god genväg tillsammans med hemlagat har du här. God minestrone som piffas med Små fina kalkonköttbullar, parmesan och basilika.

30 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Olivolja

Stor gul lök

1 st

Vitlöksklyftor

3 st

Stora morötter

2 st

Stjälkselleri

2 stjälkar

Blandade grönsaker (t.ex. potatis, zucchni, paprika, rotselleri, betor)

600 g

Torkad timjan

1 tsk

Torkad oregano

1 tsk

Salt & Peppar

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

500 g

Grönsaksbuljong

1,4 L

Pasta (t.ex. radiatori eller fusili)

300 g

Pressad citronsaft

2 tsk

Till servering

Tillagning

  • Hacka lök, vitlök, morot och selleri fint. Hacka övriga grönsaker. Hetta upp en stor kastrull med rikligt med olivolja. Fräs lök, vitlök, selleri och morot tills löken är mjuk. Tillsätt övriga grönsaker och torkade örter och fräs på hög värme ett par minuter, rör om då och då under tiden. Krydda med salt och peppar, rör ner tomatpuré och låt den fräsa med ett par minuter innan krossade tomater och buljong tillsätts.
  • Låt koka utan lock i ca 20 minuter. Tillsätt pastan och koka tills den är al dente (tillsätt mer buljong om det är för lite vätska i soppan). Rör ner citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  • Stek kalkonköttbullarna i olivolja. Toppa minestronen med kalkonköttbullarna, riv parmesan över och avsluta med basilika. Servera gärna med ett gott bröd.

Liknande recept

Se alla recept