Våga testa rödbetshummus till det fina kalkonköttet; hummusen är ett gott tillbehör med en fantastiskt färg! Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare. "Vår kropp mår bra av variation så min förhoppning är att fler vågar byta ut sitt slentrianinköp av kyckling till kalkon!" säger Emilia.
Näringsinnehåll per portion: 465 kcal, 36,5 g protein, 19,2 g fett, 34 g kolhydrater
ca 45 min
4 portioner
Palsternacka
300 g
Sötpotatis
300 g
Kallpressad olivolja
Timjan
Flinsalt & Svartpeppar
Solrosfrö
40 g
Rapsolja
0,3 dl
Kokta rödbetor
250 g
Kikärtor på burk
2 dl
Vitlöksklyfta
1 st
Citron, saften
0,5 st
Salt
0,5 tsk
Servera gärna en sallad till.