Tunnskivad kalkonbröstfilé med saffrans­remoulad

Frasigt, syrligt och krämigt. Att steka panerad, tunnskivad kalkonbröstfilé går snabbt och resultatet blir lätt att älska!

ca 30 min

5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Saffransremoulad

Grekisk Yoghurt

3 dl

Majonnäs

1 dl

Picklade grönsaker

1,5 dl

Stjälk från blekselleri

1 stjälk

Saffran

1 påse

Lime, pressad

1 st

Rosépeppar, krossad

1 msk

Kycklingfond

1 msk

Tunnskivad kalkonfilé

Tunnskivad kalkonbröstfilé

480 g

Gå till produkten Tunnskivad kalkonbröstfilé

Pankoströbröd

2 dl

Vetemjöl

2 dl

Ägg

1 st

Salt & Svartpeppar

Tips!

Det går bra att ersätta saffranet i remouladen med curry efter smak.

Tillagning

  • Hacka de picklade grönsakerna och stjälksellerin. Blanda med de övriga ingredienserna till remouladen. Smaka av med limesaft och kycklingfond.
  • Salta och peppra skivorna. Vänd i vetemjöl, sedan uppvispat ägg, avsluta med pankoströbröd. Stek på medelvärme i rikligt med smör, ca 2 minuter per sida.
  • Servera tunnskivad kalkonfilé med saffransremoulad, kokt delikatesspotatis och en god sallad.

Liknande recept

Se alla recept