Whisky­marinerat kalkonbröst

Whiskymarinerat kalkonbröst är ett av våra populäraste recept och dessutom lätt att laga! Kalkonbröstet marineras i whisky, ingefära och honung, extra smakligt blir det om köttet får ligga i marinaden över natten. Den goda marinaden används sedan till att skapa en fantastisk sås!

ca 2 timmar + tid för marinering

4.4
(48)

Ingredienser

4 portioner

Marinad

Rödvin

1 dl

Whisky

0,5 dl

Kinesisk soja

0,3 dl

Rapsolja

1,5 msk

Färsk riven ingefära

1,5 msk

Flytande honung

1 msk

Salt

0,5 tsk

Svartpeppar

0,5 tsk

Sås

Steksky + Marinad

Crème Fraîche eller Vispgrädde

2 dl

Tips!

Den färska ingefäran kan ersättas med torkad ingefära, ersätt då 3 msk färsk ingefära med 1 tsk torkad ingefära.

Tillagning

  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt stå i kylskåp i minst två timmar.
  • Lägg det marinerade kalkonbröstet i en ugnsfast form och stek i ugn på 150°C tills innertemperaturen visar +65°C. Tag ur köttet från ugnen och låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie tills temperaturen visar +70°C. Ös gärna kalkonbröstet några gånger under stektiden.
  • Koka upp överbliven marinad och steksky. Tillsätt crème fraiche eller grädde och smaka av med salt och svartpeppar. Vid behov red såsen.
  • Servera det nystekta kalkonbröstet med den krämiga såsen, ugnsstekt potatis och ångkokta grönsaker. En klick svartvinbärsgelé blir pricken över i:et.

Liknande recept

Se alla recept